söndag 12 december 2010

Sveas

DN

En man i 28 års åldern ska alltså ha detonerat bomber i Stockholm. Rörbomber med spikar i väskan. Som tur är var något fel med konstruktionen av bomberna eller så vart det ett fel när de skulle detoneras, vilket ledde till att den enda som förolyckats var attentatsmannen själv.

Jimmie Åkessons sekreterare säger:
"Är det nu man får säga vad var det jag sa? Äntligen!"
ett bevis för hur den förut dubbade ointelektuella pöbeln, nu dubbade sveasen, gottar sig i sådant här. Andra Sveas talar om hur Sverige nu "mist sin naivitet och oskuld", och på ett cyniskt sätt menar att de nog minsann visste att det snart skulle ske. Andra jämför detta med 9/11 och tycker det är skandal att inte Reinfeldt hållit ett "tal till nationen". Som om det ens går att jämföra. SOm om en ensam galning som leker McGuyver går att jämföra med tusentals döda i och med Twin Towers. Som om Reinfeldts, i och för sig inkompetenta regering, har tid att upprepa detta för en hög rasistiska bindgalningar som endast vills e blod. På flashback forum uppvigglas det till att "förgöra islam!". Något som ställer dem i samma hörn som den misslyckade döda idiot som nu ligger sprängd i två bitar på något bårhus i stockholm.

Det som är värst är att man vet att ingen av dessa sidor, militanta rasister och militanta religiösa fanatiker, går att tala till med rationalitet eller logiska argument. De känner att de har en tillhörighet och ett mål med sina i övrigt patetiska liv, och detta går ALLTID ut över oss andra som funnit en meningsfull och, för en själv och för andra, berikande livsföring.

Sverige har inte mist sin "oskuld" eller naivitet. Det är en illussion att det ens funnits någon. Att vi däremot inte var beredda är en helt annan sak, för nu var det ju så att detta var en ensam galning, och sådana går inte att vara beredda på. Ensamma galningar finns överallt, och om de så är vita malmöbor som skjuter folk, unga örebroare som våldtar folk, eller galna mörkhyade jihadister är de alla as. Aset i oss beror inte på hudfärg, utan på en djup störning, och Jimmie Åkesson och anhnag, tillsammans med det övriga sveasen, göder bara den osunda uppdelning de har där de uppenbarligen menar att det finns Bra och Dåliga as, något som är helt felaktigt. Detta gör Åkesson till en av demokratins farligaste fiender. Sveas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar